פיתחתם אפליקציה חדשה? תוכנה מקורית וייחודית? סביר כי השקעתם לא מעט בדרך שהובילה למטרה. חשוב שתפנימו שהשלמת הדרך בצורה מלאה, הכוללת פיקוח ובקרה על תהליכי הפיתוח, חשובה לא פחות מההגעה לסופה. הצלחתכם תלויה בכך!
מדוע חשוב כל כך לבצע בדיקות תוכנה מתי ואיך יש לעשות זאת?
בדיקות אלו הן תהליכים מתוכננים מראש, באמצעותם ניתן לבחון את התפקוד בפועל של המוצר שפיתחתם במצבים המדמים אירועי אמת, ולהשוותו לציפיות שהוגדרו ממנו. כך תוכלו לדעת האם הוא יעמוד בהן לאחר השקתו, וכן לתקן באגים ופגמים שיתגלו בו במהלך הבדיקה. מומלץ לבצע בדיקות מסוג זה הן במהלך שלבי הפיתוח השונים, והן עבור המוצר המוגמר. חברות כמו SOW (scope of work), המתמחות בתחום, מסוגלות לבצע את הבדיקות עבור יחידות ספציפיות בתוכנה בלבד, עבור שילוב בין מספר יחידות וכמובן עבור המערכת בכללותה. כמו כן, כתלות ברצונכם כמפתחים ובמידת יעילותן, ניתן לבחור בדיקות תוכנה משני סוגים: בדיקות קופסא שחורה, אשר מסתמכות על בחינת הפלט שמתקבל עבור קלט מסוים, ללא היכרות עם מאפייני התכנות של המערכת ובדיקות קופסא לבנה, אשר בוחנות את הקוד עצמו מבחינת איכותית ולוגית.
מי יכול לעשות את בדיקות התוכנה השונות?
קיימות חברות רבות, כמו גם פרילנסרים, אשר מוכשרים לבצע בדיקות תוכנה. חלקם עברו הכשרה מתאימה בקורסים ייעודיים, וחלקם בעלי ידע אשר מקורו בלמידה עצמית וניסיון רב. אם התנסיתם בעבר בבדיקות מהסוג דנן, תוכלו גם לבצעם בעצמכם כמובן. יחד עם זאת, מומלץ לשכור את שירותיו של איש מקצוע, המתמקד בתחום זה. חשוב שהתהליך יתבצע בצורה איכותית ומקיפה. במידה ואתם עומדים בראש חברה המעסיקה מספר אנשים, ואף מורכבת ממספר מחלקות, ראוי שתשקלו פתיחת מחלקה ייעודית שתעסוק בתחום של בדיקות תוכנה. בטווח הארוך, תוכלו לחסוך כסף רב ולהרוויח כוח אדם איכותי ומקצועי, אותו תשלחו בתחילת הדרך לקורסים ייעודיים, ובהמשך תיהנו מהניסיון שיצבור אצלכם. פנו לגורמים המומחים והתייעצו עימם בנושא. סביר שגם הם יבהירו, שאין זה כדאי לדלג על מרכיב כה חשוב בתהליך הפיתוח העסקי שלכם.