פיתחתם אפליקציה או אתר חדש. חודשים ואף שנים עבדתם על המוצר, והשקעתם בו את מירב משאביכם וזמנכם. השקתם אותו, והרווחים לא איחרו לבוא. אלא שברגע שכמות המשתמשים בנקודת זמן ספציפית עברה מספר מסוים, המוצר קרס עקב עומס יתר. איך מונעים תסריט כזה? המשיכו לקרוא את השורות הבאות בכדי לדעת.
קריסת אתר או אפליקציה בעקבות עומס יתר היא בהחלט אפשרית
לכל מוצר שתפתחו בתחום בו עסקינן, יש נקודת שבירה כלשהי. זוהי אותה נקודה, בה כמות המשתמשים בו, או העובדים על אותו השרת, עולה על יכולתו לספק את השירות לכולם. ברגע זה, המוצר עליו עבדתם כל כך הרבה יחדל מלעבוד. יודגש, כי אף לפני ההגעה לנקודת השבירה, יתכן שעומס רב יאט את פעילות פרי עמלכם, מבחינת זמני התגובה שלו. בתור מפתחים, אל לכם לוותר על בדיקות עומסים, טרם השקת הפיתוח שלכם. למה? דמיינו לעצמכם שכלקוחות, התחלתם להשתמש באתר מסוים, ותוך זמן לא רב, מתחיל הלה להתנהל בעצלתיים ו"נופל". האירוע חוזר על עצמו מספר פעמים. האם תמשיכו להשתמש בו, או שתעדיפו לפנות למוצר דומה, אשר יוכל לשרתכם טוב יותר בעת הצורך? מובן שהאפשרות השנייה היא הריאלית יותר.
מהן בדיקות עומסים חשיבותן מהי ומי מבצע אותן?
משמעות בדיקות אלו היא הרצת התוכנה שפיתחתם בתנאים מסוימים, המדמים עומס על מערכת ההפעלה. העומס הווירטואלי גובר בשלבים, עד שניתן לזהות האטה בפעילות המוצר שלכם. זמן מה לאחר מכן, בעקבות העלאה נוספת של עומס המשתמשים, פעילותו נפסקת לחלוטין. כך, בעזרת בדיקות עומסים, ניתן לאתר את נקודות החולשה של הפיתוח שלכם, וכן את נקודת השבירה שלו, טרם השקתו. מלבד האפשרות שתינתן לכם לשכללו ולהבטיח פעילותו בעומסים גבוהים, תוכלו בהחלט גם לדעת מגבלותיו ולהימנע מהגעה אליהן לאחר יציאתו לשוק. חברות רבות מבצעות בדיקות עומסים. כל שעליכם לעשות, הוא לסייר ברשת האינטרנט ולחפש את אלו הקשובות לכם ביותר, בעלות הניסיון הרב ביותר, המעסיקות את אנשי המקצוע הטובים ביותר. חברות דוגמת SOW, העונות לדרישות אלו, בהחלט יעשו את המיטב, בכדי שפרי הפיתוח שלכם יממש את הפוטנציאל הטמון בו.